Skip to the content

Taustaa

Terratec AS perustettiin vuonna 2004 jatkamaan Fjellanger Widerøe AS:n kartoitus- ja ilmakuvaustoimintaa. Tuolloin yhtiössä oli viisi työntekijää ja palo ilmakuvaamiseen sekä halu osallistua yhteiskunnan kehittämiseen. Terratec on keskittynyt aina pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin. Tämä on johtanut jatkuvaan kasvuun ja antanut mahdollisuuksia kehittää osaamistamme asiakkaidemme hyväksi.

Vuosina 2006-2010 toiminta laajeni hankkimalla ja kehittämällä nykyaikaisia sensoreita ja kuvantamismenetelmiä. Terratec on yksi ensimmäisiä yrityksiä maailmassa, joka hankki käyttöönsä lentolaserkeilauslaitteiston. Operointiin kuului myös hyperspektri- ja lämpökameroita. Vuonna 2009 aloitettiin laserkeilaukset autosta. Mobiilikeilaus on yksi yhtiiön erikoistumisalue. Autosta ja junasta tapahtuvan laserkeilauksen yhdistäminen muihin kuvantamistapoihin on ollut arvokasta asiakkaillemme ja on tuottanut heille sekä taloudellisten että muiden resurssien säästöä. Kehitämme jatkuvasti uusia tuotteita ja menetelmiä, kuten 3D-malleja, pistepilvien analyysiä sekä GNSS/INS-paikannusta huomioiden asiakkaidemme toiveet ja tarpeet

Maaliskuussa 2014 yhtiön konsernin pääkonttori muutti Lysakerista Vækerø:hon Osloon. Terratec AS:llä on vuonna 2021 145 työntekijää ja toimistot Bergenissä, Trondheimissa ja Stavangerissa Norjassa. Suomen, Ruotsin, Viron ja Espanjan tytäryhtiöt mukaan lukien konsernissa on yhteensä noin 250 työntekijää.

Terratec Oy perustettiin syksyllä 2009. Yhtiön tehtävänä on ollut toimia Terratec-groupin Suomen ilmakuvaus- ja laserkeilausyhtiönä. Tämän lisäksi yhtiön fokus on ollut alusta asti innovatiivinen puustotulkinta, jonka viimeisin saavutus on patentoitu puukarttamittausjärjestelmä TerraHärp. Terratec Oy:n toimisto on Helsingin Vallilassa. Yhtiössä työskentelee 4-10 henkeä työtilanteesta riippuen. Tuotantoon käytetään konsernin resursseja omien lisänä. Lentävä kalusto tulee emoyhtiöltä.